Połącz kanał YouTube
Połączenie kanału YouTube pozwala Braiv optymalizować filmy już znajdujące się na tym kanale i używać go jako miejsca docelowego publikacji.
Połącz z poziomu Kanałów (zalecane)
Dział zatytułowany „Połącz z poziomu Kanałów (zalecane)”- Na lewym pasku bocznym, w sekcji Zarządzaj, otwórz Kanały.
-
Kliknij Połącz nowy kanał.
-
Wybierz konto Google, które jest właścicielem kanału YouTube i kliknij Zezwól, gdy zostaniesz o to poproszony.
-
Po zakończeniu połączenia kanał pojawi się na stronie Zoptymalizuj swoje kanały. Otwórz go, aby rozpocząć optymalizację.
Możesz również rozpocząć od górnego menu Utwórz: wybierz Optymalizuj kanał (otwiera Kanały z procesem połączenia).
Połącz z poziomu Integracji
Dział zatytułowany „Połącz z poziomu Integracji”Możesz również autoryzować YouTube z poziomu Integracji. Zobacz Integracje: Połączenia YouTube dla tej ścieżki. Po połączeniu używaj Kanałów do codziennej optymalizacji.
Limity kanałów
Dział zatytułowany „Limity kanałów”Twój plan określa, ile kanałów YouTube możesz połączyć:
- Niższe plany zazwyczaj pozwalają na małą liczbę kanałów.
- Plany średniego poziomu pozwalają na więcej.
- Wyższe plany (na przykład uprawnienia w stylu Business / VIP) mogą pozwalać na nieograniczoną liczbę kanałów.
Jeśli spróbujesz połączyć kolejny kanał po osiągnięciu limitu, Braiv wyświetli monit o uaktualnienie (na przykład Uaktualnij, aby dodać więcej integracji YouTube). Sprawdź Ustawienia → Plan, aby dowiedzieć się, co zawiera Twoja subskrypcja.
Po połączeniu
Dział zatytułowany „Po połączeniu”- Otwórz kanał w sekcji Kanały, aby optymalizować istniejące filmy.
- Połączone kanały pojawiają się jako miejsca docelowe, gdy publikujesz ze Studio lub publikujesz masowo z Project Library (Pro+).